Termék részletek

Termékajánló

Szavazás

Fórum

Nincsenek témák!


Számítógéphasználat kezdőknek (Bártfai Barnabás)

Számítógéphasználat kezdőknek (Bártfai Barnabás)

Termék ára
1 970 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
440 g/db
A vásárlás után járó pontok
19 Ft
Rövid leírás a termékről
268 oldal, B/5, ISBN 978-615-5477-42-3
A termék tulajdonságai
A könyv a korábban igen népszerű, de a technika gyors fejlődése miatt korszerűsítésre szoruló Hogyan kezdjem? c. kiadvány frissített és átdolgozott változata.
Segítségével alapszintről elindulva, a számítógép megvásárlásától és első bekapcsolásától kezdve, a legfontosabb felhasználói programok alkalmazásáig sokminden megtanulható. Legyen diák vagy nyugdíjas, ajánlható mindenkinek, aki meg szeretné tanulni a számítógépek kezelését, illetve az ehhez nélkülözhetetlen kifejezések használatát. A könyv az alapoktól indulva vezeti olvasóját a ma már szinte az általános műveltséghez is hozzátartozó ismereteken át a gyakorlati tudnivalókig. Megismerkedhetünk például a számítógép részegységeivel, kiegészítőivel, azokkal az elvekkel és fogalmakkal, amik nélkül nehéz lenne megérteni az informatikai eszközök működését, majd az első lépésektől kezdve, az egér, a billentyűzet és a képernyő használatán keresztül megtanulhatjuk a Windows 10 rendszer használatát, a leggyakoribb funkciókat, olyan fontos tennivalókat, mint például a mappák kezelése, a másolás, illetve néhány alapvető alkalmazás használata. Megismerkedhetünk a szövegszerkesztés és a táblázatkezelés alapjaival, megtanulhatunk elektronikus levelet küldeni, és az interneten való böngészéshez, valamint a vírusok elleni védekezéshez is kapunk útmutatót. Betekintünk a prezentáció-készítésbe, illetve a grafikák és képek kezelésének alapvető tudnivalóit is elsajátíthatjuk. Egyszóval a legfontosabb dolgokat, amikre a számítógép kezeléséhez szükség van. Mindehhez pedig a könyv végén lévő függelékek és kifejezésgyűjtemény ad hasznos adalékot.
A leírtak tanfolyamok tapasztalataira épülnek, mindazok számára ajánlott, akik meg szeretnék ismerni a számítógépek kezelését, a leggyakrabban alkalmazott programok és funkciók használatát, kezelésének fortélyait. Továbbra is tartottuk magunkat ahhoz a stílushoz, hogy a könyv a kezdő felhasználók számára is könnyedén érthető, követhető legyen és semmiképpen se keltse egy szakmai dokumentáció látszatát. (Ha valaki részletesebb információra vágyik azoknak ajánlható a szerző, illetve a kiadó további könyvei, például a Windows 10 mindenkinek, vagy az Office 2016, stb.) Mottónk az, hogy a felhasználónak ne azt mutassuk meg, hogy egy adott programfunkció mire szolgál, hanem azt, hogy egy elvégezni kívánt tevékenységet, milyen program-funkció segítségével tud ellátni úgy, hogy a megtanultakat a mindennapi életben is kamatoztathassa.
Bár a könyv elsősorban a Windows 10 és az Office 2016 verziójára épül, azok is használhatják akik Windows 8 vagy 8.1, illetve Office 2007, 2010, vagy 2013 verziójú programokat használnak, mivel a kezelés tekintetében csupán minimális eltérések vannak.
Főbb témakörök: Történeti áttekintés, Alapismeretek, alapfogalmak, A számítógép részegységei, Gépkezelés, Szoftverek, Windows 10, Vírusok, Számítógép-hálózatok, Internet, Elektronikus levelezés, Szövegszerkesztés ( Word 2016), Táblázatkezelés (Excel 2016), Grafika (Paint), Prezentáció-készítés (PowerPoint 2016), Ellenőrző kérdések, feladatok, Kifejezésgyűjtemény, stb.